Maanantai 22. heinäkuuta 2024

Julkaisujärjestelmä

Julkaisujärjestelmällä päivität kotisivujasi itse ilman lisäkuluja. Hohde WWW-työkalu on julkaisujärjestelmä pienten ja keskisuurten sivustojen päivittämiseen.

>>Lue lisääKOKEILE, mitä tarvitset!

HOHDE WWW-SUUNNITTELU


Tekniikat kotisivujen suunnitteluun

Kotisvujen rakentamiseen käytetään monia eri tekniikoita riippuen siitä, kuinka näyttäviä ja monitoimisia kotisivuja ollaa rakentamassa.

HTML+CSS-sivu

HTML:llä onnistuu jo varsin näyttävän sivun tekeminen. HTML eli Hyper Text Markup Language on kuvauskieli, joka toimii kaikissa Internet-selaimissa. Selainten välillä on eroja, mutta validi HTML-koodi toimii jokaisessa selaimessa.

CSS eli Cascading Style Sheets yhdessä HTML:n kanssa mahdollistavat sivujen kauniin ulkoasun. CSS-tuki on nykyään kaikissa selaimissa. Jollei selaimesta kunnon tukea löydy, niin sivut toimivat kuitenkin HTML:llä moitteettomasti.

PHP

PHP eli HyperText Preprocessor mahdollistaa sivujen interaktiivisuuden. PHP:llä tehdään vieraskirjat, palautelomakkeiden käsittelijät ynnä muut samankaltaiset toiminnot. PHP tulostetaan selaimeen HTML/CSS-sivuna. PHP käsitellään palvelimella, joten käyttäjän selain ei ole ongelma.

MySQL- ja PostgreSQL-tietokannat

Käytämme tietojen tallentamiseen tietokantoja. Tietokannat ovat varma ja luotettava tapa säilöä muuttuvaa tietoa.

Javascript

Käytämme javascriptiä tarpeellisissa tilanteissa. Javascript voi soveltua erilaisille sivuille luomaan parempaa käytettävyyttä ja toiminnallisuutta.

Flash-esitykset

Flashilla tehdään hienoja ja näyttäviä multimedia-esityksiä. Flashin näkeminen edellyttää käyttäjältä Flash-playerin lataamista. Nykyään suurin osa Internetin käyttäjistä on ladannut Flash-playerin, eikä kyseisen tuen lataaminen kestä kovinkaan pitkää aikaa edes modeemilla. Flash toimii kaikissa selaimissa samalla tavalla, kunhan käyttäjällä on Flash-playeri.
© Hohde web design | Lauri Mäenpää | lauri.maenpaa( at )hohde.org | +358 (0)40 8440496